Thursday, May 29, 2014

Leeya Trading



Anis Choc Moist Cake & Honey Mini Cake ( cheese ) . . . Boleh dapatkannya di Leeya Trading










Wednesday, May 28, 2014

Cookies : ALMOND CHOC CHIP









Kalau berminat ingin membuat tempahan atau ingin mengajukan sebarang pertanyaan, boleh la watsap/sms di 

013-2127853 (Kamalia) ,

014-6515578 (Ryn) ,

014-3571251 (Leeya Trading) atau pun 


^___^



Tuesday, May 27, 2014

Israk & Mikraj





Salam Isra' wa Mikraj



27 Rejab 1435 H | 27 Mei 2014 M


Antara Pengajaran & Inipati Utama:

1. Kehebatan dokongan isteri, kerukunan rumahtangga adalah satu asas kejayaan dalam diri Pendakwah dan dakwah itu sendiri.


2. Kepentingnan Masjidil Aqsa dan Palestin di dalam perjuangan Islam dan umat.


3. Solat adalah ibadah terpenting dalam Islam. Di Hari Kiamat, tidak dinilai amalan-amalan lain jika solatnya  dinilai sebagai gagal.



4. Negara Islam tertegak bila ada jemaah manusia yang bersedia memikul tanggungjawab dengan keimanan dan ketaqwaan yang telah teruji seperti para sahabat ra.



5. Umat Islam dituntut untuk melihat segenap cakerawala & kehebatan penciptaaNya,  bukan terhad atau   terkongkong kepada apa yang ada di bumi sahaja.



Maha Suci Allah yang telah menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjid Al-Haraam (di Makkah) ke Masjid Al-Aqsa (di Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya, untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah jua lah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui. 
(Surah Al-'Isra', Ayat: 1)




SHARE ✔ dari Klip Soal Jawab Agama Ustaz Azhar Idrus @UstazYouTube 

Friday, May 23, 2014

Tempahan Hari Guru 3

Assalamualaikum . . .  Salam Jumaat . . .  :)

Syukur, Alhamdullillah . . . 

Rezeki Lia sempena Hari Guru ni masih ada walaupun Hari Guru sudah seminggu berlalu . . . Terima kasih ya Allah atas rezeki Mu . . . Terima kasih Julie Juliana kerana sudi memilih dan menyokong " Leeya Sweet D'licious " . . . Luv ya  ^__^

Tempahan sebelum ni, plihan warna cupcake adalah hijau kuning . . . Tempahan cupcake kali ni pula bertemakan pink putih . . . Sweet pinky gitu lorh . . . HEHEHE . . . Oke, kalau berminat boleh watsap / sms di 013-2127853 (Kamalia)  014-6515578 (Ryn) atau pun PM terus di https://www.facebook.com/leeyade.eshop









Thursday, May 22, 2014

Kamus Bergambar 3 Bahasa Sayangku Cepat Pandai Perkataan Pertama







Kamus Bergambar 3 bahasa Sayangku Cepat Pandai Perkataan Pertama diterbitkan khusus untuk membantu mengembangkan minda kanak kanak mengenal objek dan menyebut perkataan dengan tepat.
Sesuai untuk kanak kanak berusia 3 tahun dan ke atas
Keistimewaan :
  • Ada 3 Bahasa iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab
  • Kulit Keras/Hard Cover setiap muka dalam. Tahan lasak dan tidak mudah koyak
  • Ada 18 Muka termasuk kulit depan dan belakang
  • Gambar yang menarik dan berwarna warni




Wednesday, May 21, 2014

Pakej Bestari Al-Furqan




Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang.

Keistimewaan Produk :

  • Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas
  • Mengikut kaedah fonetik
  • Disusun secara sistematik - 14 huruf lazim diikuti huruf bermakhraj
  • Perkataan bermakna dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Arab
  • Kemahiran diperkenal secara bertahap
  • Illustrasi dan kad imbasan menarik




Pakej Bestari ini mengandungi 8 produk:

1.Set Buku Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan

  • Set ini terdiri daripada 1 VCD Panduan mengajar untuk ibubapa dan guru serta 4 buah buku untuk ibubapa mengajar anak-anak.
  • Pastikan ibubapa menoton dulu VCD panduan mengajar untuk lebih mudah mengajar anak-anak kemudian barulah dimulai dengan Buku 1, teruskan dengan buku 2, 3, 4 setelah tamat Buku 1

2.Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan

  • Pasangkan VCD Al-Furqan dulu untuk anak-anak anda. Anak-anak akan belajar mengenal bunyi-bunyi huruf sambil menyanyi
  • Buku mewarna boleh digunakan sebagai salah satu aktiviti bersama anak-anak

3.Kad Imbas Al-Furqan

  • Kad yg membantu anak-anak anda lebih faham dan ingat pelajaran yg ada dalam set buku alfurqan.Huruf yg besar pada akd imbasan ini membantu anak lebih mudah dan faham set buku yg mereka gunakan

4.Buku Aktiviti Al-Furqan 1 & 2

  • Buku ini adalah bahan sokongan semasa anda mengajar anak anak menggunakan set alfurqan, ada latihan untuk mengukuhkan lagi kefahaman anak-anak

5.Muqaddam Bertajwid Al-Furqan

  • Setelah anak anda habis Buku 4 dalam set alfurqan, anda boleh mula mengajar anak anda Muqaddam untuk memastikan bacaannya lancar

6.Tajwid Al-Furqan

  • Sambil-sambil ajar anak muqaddam, anak-anak anda juga boleh belajar tajwid menggunakan buku ini

7.Poster Makhraj Huruf

  • Membantu anak anak menyebut huruf mengikut makhraj yang betul.poster yg sangat berguna untuk anda dan juga anak-anak anda

8.Panduan Amali Solat

  • Bila anak dah pandai mengaji, mesti ajar anak solat.Buku amali ini adalah panduan yg berguna untuk ajar anak-anak anda solat




Tuesday, May 20, 2014

Cloth Diaper 2




  • Cloth diaper adalah lampin kain moden yang mampu berfungsi seperti lampin pakai buang (pampers) dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

  • Pelbagai jenis corak & pilihan warna untuk anak kesayangan anda . . . :)

Monday, May 19, 2014

Tempahan Hari Guru 2

Assalamualaikummm . . . Selamat Pagi  :)

Alhamdullilah . . .

Semalam Lia dpt lg tempahan untuk Hari Guru ni . . . :) Kali ni cupcake . . . HOHO . . . Terima Kasih kerana memilih " Leeya Sweet D'licious "  ^__^







Sunday, May 18, 2014

WOODEN PUZZLE


~ MAINAN KAYU JOM SOLAT (LELAKI / PEREMPUAN )


~ MAINAN KAYU JOM WUDHUK (LELAKI / PEREMPUAN )


  • Gabungan kemahiran ilmu fardhu ain, logika dan penguasaan gerakan jari buat si kecil
  • Size: 30 cm x 20 cm x 0.6 cm

    Mainan Kayu Jom Solat Lelaki
    Mainan Kayu Jom Solat Perempuan

     

Mainan Kayu Jom Wudhuk Lelaki
Mainan Kayu Jom Wudhuk Perempuan

Saturday, May 17, 2014

Testimoni Cheese Tart

Assalamualaikum . . . Selamat Pagi . . . :)

Pagi Sabtu ni, Lia nk kongsi ckit conversation dengan kawan, merangkap customer Lia  :)  . . . Kami cerita la sal cheese tart Lia tu . . . Kiranya nak dijadikan  testimoni la ni . . . HEHEHE . . 

Alhamdullillah . . . Respon yg menggembirakan drpd kawan . . . Makin terujaaaaaa . . .  Makin bersemangat . . .  Makin berusaha . . . :)

Terima kasih kepada semua yg sentiasa menyokong Lia ! <3





Kalau berminat boleh watsap / sms di 013-2127853 (Kamalia)  014-6515578 (Ryn) atau pun PM terus di https://www.facebook.com/leeyade.eshop <3



Friday, May 16, 2014

Tempahan Hari Guru

Assalamualaikum . . . Selamat Petang :)

Alhamdulillah . . . 

Sempena Hari Guru ni, Lia dpt la sedikit tempahan dr ibu2 skola anak sulung Lia, Rahadatul A'isyah, Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Chung Hwa, dari staff Lia di Klinik Sri Balung . . . Terima kasih ya kerana sudi memilih Cheese Tart Lia untuk dijadikan hadiah kepada guru kesayangan . . . luv ya :)

Kepada semua yang bergelar GURU, Lia ucapkan SELAMAT HARI GURU . . . Sesungguhnya, guru lah yang menjadi pemangkin kepada pembinaan bangsa . . . Tunjuk ajar mu sifu . . . HEHE 



Pagi-pagi makan cheese tart,
Beli cheese tart di Leeya Trading,
Jasamu guru sentiasa diingat,
Budimu guru tetap dikenang . . . :)




Thursday, May 15, 2014

Restock Cheese tart

Alhamdulillah . . . 

Hingga hari ini uda 3x restock Cheese Tart . . . Terima kasih kepada yg banyak membantu . . Lia amat amat amat hargai . . . Oke, kepada penggemar Cheese Tart di luar sana, boleh lah mencuba Cheese Tart yang Lia buat ni  :) . . . 

Kalau berminat boleh watsap / sms di 013-2127853 (Kamalia)  014-6515578 (Ryn) atau pun PM terus di https://www.facebook.com/leeyade.eshop . . . Selepas beli & cuba , segala pendapat komen, & kritikan amat Lia alu2kan . . . Dengan pendapat dan komen anda lah, Lia dapat memperbaiki Cheese Tart Lia ini . . .   :)


Kamalia,
15/05/14 1230pm






Wednesday, May 14, 2014

Testimoni Salted Choc Caramel Brownies

Assalamualaikum . . . Selamat Pagi . . . :)

Oke . . . Nak dijadikan cerita la kiranya ni . . . HEHE . . . Cerita ni berlaku pada 12/05/2014, hari Isnin kira2 pukul 5.30pm . . .  Masa tu tengah drive, tiba2 hp bunyi . . . Dpt watsap dari nombor yang nda dikenali . . . Lia baca lah watsap tu, dia minta booking  kek coklat yg berbentuk love . . .

Lia bingung sebab di kedai ada bbrapa jenis kek coklat yg berbentuk love . . . Tp dlm hati konfiden mesti customer ni nak Anis Choc Moist Cake . . . Sebab tu yg skang femes di kedai . . . Rupa2nya salah . . . Customer tu nak brownies yg dia beli td, dia nak lg . . . Brownies yg Lia buat sendiri tuuu . . . Waaaahhhhh excited niiiiii . . .  Terujaaaaaaaaa :P

Mana x teruja, hari Isnin tu lah hari pertama komersilkan brownies Lia, trus dapat feedback yg baik dr customer . . . Alhamdulillah . . . Lia tanya la sedapkah? Jawapan customer tu membuat Lia tersenyum dan terujaaaaaaaaa :) . . . InsyaAllah, berusaha untuk kekalkan & tingkatkan kualiti produk Lia . . . Amin !


Kamalia,
14/05/14 1104am


Tuesday, May 13, 2014

4 Flavours Cheese Tart



 Manjakan lidah anda dengan produk cheese tart kami yang mempunyai 
 EMPAT jenis rasa, iaitu
 BLUEBERRY, STRAWBERRY, ORANGE, CHOCOLATE . . . 
 InsyaAllah puas hati :)


  •      Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
  •      Santapan seisi keluarga
  •      Sesuai sebagai hantaran kahwin
  •      Sesuai sebagai ‘doorgift’
  •      Untuk pertanyaan / tempahan :

                1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn ) / 

                                    014-3571251 ( Leeya Trading)
                       2. PM / INBOX di https://www.facebook.com/leeyade.eshop

Monday, May 12, 2014

Salted Choc Caramel Brownies



Anda penggemar brownies ? coklat ?

Meh2 beli, rasa Salted Choc Caramel Brownies yg Lia buat ni . . . :)

  •      Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
  •      Santapan seisi keluarga
  •      Sesuai sebagai hantaran kahwin
  •      Sesuai sebagai ‘doorgift’
  •      Untuk pertanyaan / tempahan :
          
                    1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn ) / 
                                    014-3571251 ( Leeya Trading)
                    2. PM / INBOX di https://www.facebook.com/leeyade.eshop





Sunday, May 11, 2014

Premis Anis Choc Moist Cake

Assalamualaikum . . .  Selamat tengahari . . .  :)


Tengahari ni nak cerita pasal ke KL bbrapa ari yg lepas . . . 06, 07, & 08/05/14 tu, Lia ke KL bersama En. Hubby . . . 3 hari terpaksa berpisah dengan Aisyah, Aryan, Arfan & Alya . . . Mmg rindu sangat-sangat :( . . . Lia & En. Hubby ke KL atas urusan masing2 . . . 

En. Hubby dengan urusan Takaful Prudential BSN . . . . . Oh ya, sapa yg berminat dengan Takaful Prudential BSN inginkan khidmat nasihat boleh lah cari kami . . . hehe . . .  Lia pula dengan urusan cari barang2 peralatan tuk cookies, bekas tuk cheese tart, brownies, fruit tart . . . 

Di samping cari2 barang tu, Lia mmg nak ke satu tempat ni . . . Premis Anis Choc Moist Cake . . . Cari punya cari akhirnya jumpa jg . . . Terima kasih kepada adik Lia, yg mmg keja di KL kerana temankan cari mencari ni . . . hehe . . . 

Lia gembira sebab dpt mengunjungi tempat Anis Choc Moist Cake . . . Mmg kagum dgn Puan Anis . . . Hrp2 suatu hari nanti dpt menjadi seperti Puan Anis . . . InsyaAllah, amin ! :) . . . Staff2 di sana pun mmg terbaik . . . Sebelum blk, Lia sempat beli baju Anis Choc Moist Cake . . . YEAHHHHH :)

Naaaaaa, penggemar ANIS CHOC MOIST CAKE yg di TAWAU, SABAH tu, boleh lah dapat kan dengan Lia k . . . Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn ) / 014-3571251 ( Leeya Trading) atau pun PM / INBOX di https://www.facebook.com/leeyade.eshop



Saturday, May 10, 2014

Fruit TartNanas




Wowwwww . . .  meriah jak tengok . . .  So colourful . . .  Jual kat kedai Leeya Trading, ramai yg tanya "apa ni ?", "boleh makan ?", HEHE . . .

Ni la namanya FRUIT TARTNANAS . . . Biskut yg berbentuk buah2an yg berwarna-warni . . . konfom 100% boleh di makan . . . :)


  •  Sesuai dihidang di semua majlis-      majlis keramaian & perayaan
  •       Santapan seisi keluarga
  •       Sesuai sebagai hantaran kahwin
  •       Sesuai sebagai ‘doorgift’
  •       Untuk pertanyaan / tempahan :
             
                        1. Whatsapp :

                            013-2127853 ( Kamalia ) 
                            014-6515578 ( Ryn ) 
                            014-3571251 ( Leeya Trading)

                        2. PM /INBOX di https://www.facebook.com/leeyade.eshop


Friday, May 9, 2014

Biskut Lidah Kucing / Rainbow Cookies





  •      Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
  •      Santapan seisi keluarga
  •      Untuk pertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )

Thursday, May 8, 2014

Chocolate HomeMade



Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Sesuai sebagai hantaran kahwin
Sesuai sebagai ‘doorgift’
Untuk pertanyaan / tempahan :
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )

Wednesday, May 7, 2014

CupCake





Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Sesuai sebagai hantaran kahwin
Sesuai sebagai ‘doorgift’
Untuk pertanyaan / tempahan :
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )

Tuesday, May 6, 2014

Dessert ala2 Tembikai



Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Untukpertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )




Monday, May 5, 2014

Dessert ala2 Tauhu



Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Untuk pertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )






Sunday, May 4, 2014

Dessert Kayu Manis



Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Untuk pertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )

Saturday, May 3, 2014

Dessert Lapis India




Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Untuk  pertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )


Friday, May 2, 2014

Dessert Lapis Susu





Sesuai dihidang di semua majlis-majlis keramaian & perayaan
Santapan seisi keluarga
Untuk pertanyaan / tempahan : 
1. Whatsapp 013-2127853 ( Kamalia ) / 014-6515578 ( Ryn )

Thursday, May 1, 2014

Leeya Sweet D'licious

Assalamualaikum . . . 

   Salam 1 Mei 2014 . . . 

      Salam Hari Pekerja . . . 

         Selamat Bercuti . . . 

            ^__^  

Syukur alhamdullillah, sudah masuk bulan Mei . . . Cepat jak masa berlalu . . . Memang betul lah " Masa Itu Emas " . . . Hargai lah masa anda . . . Jangan sia2kan . . . :)

Bulan Mei (5) ni, Lia mula promote produk Lia, iaitu " Leeya Sweet D'licious " . . . Antaranya, cheese tart, cookies, brownies, fruit tartnanas dan banyak lagi la . . . HEHE . . . Harap2 dipermudahkan olehNYA . . .
AMIN . . .  :)